fbpx

Pad

Photo by Craig Gary on Pexels.com

Život je pun uspona i padova. Usponi su nagrade za prethodno naučene lekcije, a padovi su nove lekcije. Pad nije tu da bi nas oslabio već da bi nas ojačao i dao važnu lekciju.

Zastrašujući deo slagalice

Photo by Sharon Snider on Pexels.com

Neki delovi slagalice kada se posmatraju odvojeno imaju takvu kobinaciju boja da deluju zastrašujuće.
Pojedini periodi naših života imaju takve kombinacije događaja od kojih bi najradije pobegli, ali to je samo jedan deo životne slagalice koji kada se postavi na pravo mesto čini prelepu sliku.

Zlatni buda

U životu smo često zatrpani raznim slojevima koji prekrivaju ono što jesmo, baš kao i slojevi gline preko statue Zlatnog bude. Skidanjem tih slojeva možemo zasijati našim punim sjajem i živeti život kakav želimo.

Majmuni u kavezu (Prenošenje navika i strahova)

Photo by Pixabay on Pexels.com

Naučnici su sproveli jedan eksperiment sa majmunima o tome kako se prenose navike i strahovi. Najpre su u kavez u kojem su u sredini bile merdevine koje vode do banana ubacili 4 majumana. Čim su majmuni videli banane odmah su krenuli ka njima. Međutim, u svrhu eksperimenta, naučnici su napravili sistem koji se aktivirao čim… Continue reading Majmuni u kavezu (Prenošenje navika i strahova)

Magarac u bunaru

Jednog dana seljakov magarac upao je u bunar. Životinja je satima njakala dozivajući u pomoć dok je seljak pokušavao da smisli šta da uradi. Na kraju je zaključio da je životinja stara, a bunar ionako treba da bude zatrpan. Jednostavno nije vredelo truda da pokuša sa izvlačenjem magarca. Pozvao je sve svoje komšije da dođu… Continue reading Magarac u bunaru

Virus opasniji od Korone

Opis virusa Postoji jedan virus koji je mnogo opasniji od Korona virusa o kojem nećete ništa čuti ili ćete jako malo čuti na televiziji i u masovnim medijima. Zove se “Živitis-izgovoritis”. Mnogi tek pred kraj života shvate da su bili zaraženi njime i da su propustili da ostvare svoje snove. Koristili su izgovore da su… Continue reading Virus opasniji od Korone